Miten työnhakija voi hyötyä uravalmennuksesta?

Lukuaika alle 2 minuuttia

Työmarkkinoiden usein kovassa kilpailussa, uravalmentajan sparrauksesta voi olla ratkaisevaa hyötyä erityisesti erottautumisessa muista hakijoista. Uravalmentajan kanssa tarkastellaan yksilöllisesti henkilön osaaminen, persoona sekä työyhteisötaidot ja pyritään yhdistämään ne rekrytoivan yrityksen kiinnostuksen herättämiseksi.

”Uravalmennuksessa saat hakijana varmuutta ja ammatillista itseluottamusta.”

Työnhaun dokumenttien sisällön laatu on yhä tärkeämpää työnhaussa samoin kuin dokumenttien jäsentely ja selkeys. Uravalmennuksen keskustelut selkiyttävät hakijalle mitä vahvuuksia itsestään korostaa rekrytoivaan yritykseen sekä mistä hakijan osaamisesta yritys hyötyisi.

”Yhtenä tärkeimmistä asioista on oman kiinnostuksen rohkea sanoittaminen – miksi olen hakemassa töihin juuri tähän yritykseen?”

Uravalmennus ei kuitenkaan ole pelkkää dokumenttien hiomista. Se on monipuolinen kokonaisuus onnistuneen työnhaun tueksi. Uravalmentaja antaa hyviä vinkkejä työnhaun matkan eri vaiheisiin. Tämän lisäksi käytetään erilaisia harjoituksia ja menetelmiä valmennuksessa, joiden avulla voi loistaa esimerkiksi työhaastattelussa.

Vaikka ystävistä ja läheisistä on apua työelämän suuntaa miettiessä, ammattilaisen tuki voi olla avain eteenpäin pääsemiseksi työnhaussa. Uravalmentajan kanssa luodaan yhdessä työkalut ja luottamus siihen, että työnhakija pääsee tavoitteeseensa. Huippua on päästä seuraamaan valmennettavan tyytyväisyyttä ja rohkeuden kasvamista. Meillä Notarecilla on aito halu auttaa juuri sinua ja se näkyy tekemisessä ja tuloksessa.

Uravalmennus ei ole ainoastaan tarkoitettu työnhakijoille, sillä siitä voi hyötyä monet muutkin. Uranvaihtajan työnhaun matkan täytyy usein olla erilainen ja siitä on kirjoitettu julkaisussa: ”Uranvaihtajan työnhaun täytyy olla luovaa”. Monet saattavat pohtia uranvaihdon lisäksi omaa toimenkuvaa yrityksessä ja sen mielekkyyttä itselleen. Tällaisessa tilanteessa kamppailevan ihmisen polkua on avattu kirjoituksessa: ”Miten lisätä nykyisen työn mielekkyyttä?”

 

Kirjoittanut:

Vappu Kassinen
Valmennus & konsultointi

 LinkedIn profiili

 

Haluaisitko häikäistä työnantajat työnhaussa? Varaa maksuton keskustelu Vapun kanssa ja kysy lisää!

 

Vappu Kassinen Notarec

Vappu Kassinen
Valmennus & konsultointi

Ota yhteyttä Vappuun:

vappu@notarec.fi
Puh. +358 400 656 784

Muita blogiartikkeleita


0 Kohdetta