Notarec

Meiltä inhimilliset, aidot ja asiantuntevat modernin rekrytoinnin ja HR:n asiantuntijat kumppaniksenne.

Ketä me ollaan?


Mitä saat, kun alotat yhteistyön Notarecilaisten kanssa? Palvelua – Aitoa, reilua ja välittävää, lisäarvoa tuovaa palvelua. Meitä yhdistää intohimoinen suhtautuminen työhömme ja yhteinen ominaispiirre on tekemisen meininki. Kantava ajatus on ”no bullshit”-asenne, ei mitään päälle liimattua brändihelinää vaan aitoa asiaa. Mennään ytimeen, kaivetaan sitä syvintä olemusta, yritysten oman identiteetin esillenostoa ja arvostusta – Ihmiseltä ihmisille.

Sofia Järnström

CEO, Rekrytointi, HRD & Employer Branding

sofia@notarec.fi

Puh. +358 44 745 4492

LinkedIn profiili

Varaa aika minimöteen

Olen modernin rekrytoinnin asiantuntija, jonka salaisena aseena on lappilaisuus eli tekemisen meininki ja rohkeus kokeilla. Innostun rekrytointimuotoilusta, työnantajakuvan kehittämisestä ja headhunttauksesta. Haluan kehittää yrityksiä olemaan parhaita versioita itsestään työnantajana ja näin ollen rakentamaan reilumpaa ja tuottavampaa yhteiskuntaa meille kaikille.

Sinikka Korkea-aho

Rekrytointi, suorahaku & HR-palvelut

sinikka@notarec.fi

Puh. +358 40 681 2994

LinkedIn profiili

Varaa aika minimöteen

Olen rekrytoinnin ja HR:n osaaja, jolla ei mene sormi suuhun myöskään viestintä- ja markkinointiasioissa. Minussa asuu myös (hyvin pieni) insinööri, joka innostuu teknisistä haasteista. Parhaimmillani olen ihmisten kanssa – osaan kuunnella ja kuulla sen olennaisen. Enkä vain kuulla vaan myös luoda toimintasuunnitelman ja viedä asiat käytäntöön. Intohimonani on löytää ihmisistä ja yrityksistä se timanttisuus, jonka olemassaolosta he eivät itsekään aina tiedä ja pukea se sanoiksi. Sanat muuttavat maailmaa.

Kaisa Seppälä

Employer Branding & Rekrytointi

kaisa@notarec.fi

Puh. +358 50 433 5138

LinkedIn profiili

Varaa aika minimöteen

Olen modernin rekrytoinnin ja HR:n ammattilainen, jolle HR:n rooli on toimia liiketoiminnan strategisena kumppanina. Erityisosaamiseni HR:n puolella keskittyvät työnantajabrändin kehittämiseen, rekrytointiin, sekä yrityskulttuuriin ja sen johtamiseen. Tavoitteenani on toimia suunnannäyttäjänä huomisen työelämän ja rekrytoinnin rakentamisessa – avoimesti ja ihmisiin luottaen.

Jenna-Juulia Törmänen

IT rekrytointi

jenna@notarec.fi

Puh. +358 40 622 7393

LinkedIn profiili

Olen tulevaisuuden HR:n ja rekrytoinnin osaaja. Haluan jatkuvasti pysyä henkilöstöalan aallonharjalla, eikä intoa ja uteliaisuutta puutu. Olen äärimmäisen tavoitteellinen ja analyyttinen. Toisaalta taas nautin ihmisten inhimillisestä kohtaamisesta ja haluan auttaa niin työnantajia kuin työntekijöitäkin löytämään tilanteisiinsa sopivimmat ratkaisut. Tavoitteenani on olla mukana tekemässä parempia työpaikkoja – yritys ja tapaaminen kerrallaan.

Vappu Kassinen

Valmennus & konsultointi

vappu@notarec.fi

Puh. +358 400 656 784

LinkedIn profiili

Varaa aika minimöteen

Olen valmentajana aito ja kuunteleva. Minusta löytyy myös eläväisyyttä ja energiaa. Löydän valmennettavista vahvuuksia ja saan kasvatettua ammatillista itsetuntoa ja luottamusta omaan tekemiseen. Haluan olla mukana tekemässä avoimempia ja tyytyväisempiä työyhteisöjä. Valmennus on oma unelmatyöni ja se näkyy.

Veera Nousiainen

Business Development Specialist

veera@notarec.fi

Puh. +358 40 836 1065

LinkedIn profiili

Olen kasvamassa asiakashankinnan ja myynnin ammattilaiseksi. Ihmisenä olen hyvin tavoitteellinen ja suhtaudun aina uusin haasteisin positiivisella asenteella. Näillä ominaisuuksilla pärjääkin hienosti myyntitehtävissä ja asiakasrajapinnassa toimiessa. Opiskelen tällä hetkellä kansainvälistä liiketaloutta Oulun ammattikorkeakoulussa ja olen erityisesti kiinnostunut HR-työstä sekä employer brandingista. Motivoidun saadessani auttaa ihmisiä löytämään oman paikkansa työelämässä. 

Elina Lassila

Markkinoinnin suunnittelu, digitaalinen markkinointi & sisältömarkkinointi

elina@notarec.fi

Puh. +35840 612 7660

LinkedIn profiili

Olen tuleva markkinoinnin multitalentti. Tietämystä löytyy monipuolisesti markkinoinnin suunnittelusta digitaaliseen markkinointiin kuin sisällöntuotantoonkin. Luovuus ja visuaalisuus ovat lähellä sydäntäni, jotka näkyvät omassa tekemisessäni. Innostun erityisesti yrityksen brändäyksestä ja kokonaisvaltaisen kuvan luomisesta markkinoinnin keinoin. Valttini on positiivinen asenne tekemiseen. Asiat hoituvat hyvin, kun ne laittaa hoitumaan! 

Sinustako seuraava Notarec-konsultti tai valmentaja?

Notarec-konsultti

rekry@notarec.fi

Herättikö Notarec kiinnostuksesi? Haluaisitko päästä työskentelemään modernin HR:n ja rekrytoinnin parissa?  

Innostaako sinua ajatus työnantajakuvan kehittämisestä, rekrytointiprosessien parantamisesta tai henkilöstön osaamisen kasvattamisesta? Tulit oikeaan paikkaan!
Laita meille avoin hakemus, jos sinulta löytyy osaamista etenkin seuraavilta osa-alueilta: valmennus, employer branding, eri alojen toimialatuntemus rekrytoinnin parissa, HR lainsäädäntö ja sopimukset, sekä HRD ja HR admin kokemus. Käsittelemme meille tulevat hakemukset mahdollisimman nopeasti ja palaamme sinulle asiaan. 

Notarecin tarina


Notarecin tarina sai alkunsa yhden naisen brexitistä vuonna 2018, mutta sen juuret ja perustekeminen ovat pidemmällä IT-sektorin suorahaussa. Yrityksen perustaja Sofia Järnström on ammentanut oppeja rekrytointialalta ulkomailta lähes vuosikymmenen ajan. Hänellä on arvostetusta Manchesterin yliopistosta kansainvälisen HR-johtamisen maisterin paperit. IT-alan suorahakufirmoista Sofialla on lisäksi pitkä kokemus Brittien saarilta, missä hän työskenteli suomalaisten asiakkaiden kanssa koko tämän ajan. Notarec (lyhenne sanoista Not Another Recruiter) perustettiin 2018, kun Sofia teki paluumuuton Suomeen.

Notarec starttasi yhden naisen voimin IT-rekryjen parissa Oulussa. Kaupungissa on valtavasti IT-osaamista, innovatiivisia ihmisiä ja sisua. Alussa Notarecin päätavoite oli tuoda uudenlaista lähestymistä perinteiseen rekrytointiin: kombinaatio ulkomailta tuotuja parhaita käytänteitä sovellettuna peruslappilaisen käytännöllisyyden kautta suomalaiseen toimintatapaan. Sofia ei nähnyt rekrytointia pelkästään resursointina vaan ihmiseltä ihmiselle toimintana.

Yrittäjänä hän halusi osoittaa, että ulkoisen rekrytointipalvelun käyttäminen voi olla kaikille osapuolille äärimmäisen miellyttävä ja lisäarvoa tuova kokemus.

Jokainen asiakas on yksilöllinen ja Notarecin osaamista päästiin soveltamaan moniin eri osa-alueisiin aina henkilöstön kehityksestä työnantajamielikuvaprojekteihin. Visio laajemmasta palvelutarjonnasta kasvoi nopeasti ja syksyllä 2019 Notarec sai ensimmäisen työntekijän uraa HR-alalta tähyävästä Sinikasta, keväällä 2020 mukaan liittyi uravalmentaja Vappu (meistä lisää, kun skrollaat ylöspäin) ja kasvu jatkuu.

Meitä notarecilaisia yhdistää auttamisen halu ja intohimo omaan työhömme ihmisten parissa. Koemme, että tehtävämme on auttaa oikeat ihmiset oikeille paikoilleen työelämässä. Olivatpa he työpaikan tai alan vaihtajia. Kutsumusammatissaan olevat, intohimoiset ihmiset tuovat parempia tuloksia ja sitä kautta auttavat koko yhteiskuntaa kohti uusia menestystarinoita ja kasvua. Me haluamme olla mahdollistamassa tätä.

Referenssejä