Notarec

Meiltä inhimilliset, aidot ja osaavat modernin rekrytoinnin ja HR:n asiantuntijat kumppaniksenne.

Ketä me ollaan?


Mitä saat, kun alotat yhteistyön Notarecilaisten kanssa? Palvelua – Aitoa, reilua ja välittävää, lisäarvoa tuovaa palvelua. Meitä yhdistää intohimoinen suhtautuminen työhömme ja yhteinen ominaispiirre on tekemisen meininki. Kantava ajatus on ”no bullshit”-asenne, ei mitään päälle liimattua brändihelinää vaan aitoa asiaa. Mennään ytimeen, kaivetaan sitä syvintä olemusta, yritysten oman identiteetin esillenostoa ja arvostusta – ihmiseltä ihmisille.

Vappu Kassinen

Partner, Valmennus, konsultointi & johdon suorahaku

vappu@notarec.fi

Puh. +358 400 656 784

LinkedIn profiili

Varaa aika minimöteen

Olen valmentajana aito ja kuunteleva. Minusta löytyy myös eläväisyyttä ja energiaa. Löydän valmennettavista vahvuuksia ja saan kasvatettua ammatillista itsetuntoa ja luottamusta omaan tekemiseen. Haluan olla mukana tekemässä avoimempia ja tyytyväisempiä työyhteisöjä. Valmennus on oma unelmatyöni ja se näkyy.

Anna-Leena Poukkanen

Partner, Talent Advisor

ansku@notarec.fi

Puh. +358 40 585 4631

LinkedIn profiili

Tuttavallisemmin Ansku – ihmisistä ja yritystarinoista innostuva rekrytointiammattilainen. Olen hoitanut onnistuneesti asiantuntijarekrytointeja niin it-, insinööri- kuin muihinkin toimihenkilötehtäviin.  Erikoisosaamistani on talent-organisaation ja rekrytointifunktion rakentaminen ja kehittäminen, osaajaverkoston kehittäminen ja nurturointi. Haluan vauhdittaa yrityksien kasvutarinoita strategisena rekrytointi- ja HR-partnerina. Ihmiset luovat työpaikan ja tuloksen – varmistetaan yhdessä, että yrityksenne tärkein vetovoima voi hyvin!

Antti Männikkö

Rekrytointi & johdon suorahaku

antti@notarec.fi

Puh. +358444915588

LinkedIn profiili

Olen rekrytoinnin, suorahaun sekä asiakasyhteistyön osaaja, joka haluaa keskittyä mahdollisuuksiin ja asioiden kehittämiseen. Minua innostaa onnistumiset sekä halu saada aikaan tuloksia ja ratkaisuja niin asiakkaillemme kuin uusia urapolkuja etsiville asiantuntijoillekin. Tehdään yhteistyössä onnistuneita rekrytointeja!

Anna-Maija Västilä

HRD & Rekrytointi

anna-maija@notarec.fi

Puh. +358 50 402 8338

LinkedIn profiili

Olen ihmislähtöisen rekrytoinnin ja HR:n puolestapuhuja, jolle sydämen asiana on paremman työelämän rakentaminen ja sitä kautta liiketoiminnan tukeminen. Työssäni minulle on tärkeää rakentaa aito, välitön ja luottamukseen perustuva yhteistyösuhde niin työnhakija- kuin yritysasiakkaidenkin kanssa. Ydinosaamiseni keskittyy asiantuntijarekrytointiin, ja olenkin saattanut menestyksekkäästi yhteen työtä ja tekijöitä pääosin erilaisiin kehittäjä- ja insinöörirooleihin. Minulta löytyy myös monipuolisesti kokemusta HR-admin ja -kehitystyöstä, aina prosessien muotoilusta HR-raportointiin ja perehdyttämiseen ja kaikesta siltä väliltä. Työtäni teen aina suurella sydämellä!

Siiri Anttila

Talent Sourcer

siiri@notarec.fi

Puh. +358 40 681 2994

LinkedIn profiili

Olen rekrytoinneista, viestinnästä sekä työnantajakuvan ja ehdokaskokemuksen kehittämisestä innostunut tiimipelaaja. Lisäksi perehdytysprosessit ovat lähellä sydäntäni! Rekrytoinnin ja HR-työn lisäksi olen toiminut esihenkilönä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Työtäni teen aina positiivisella asenteella ja kokeilen rohkeasti uutta.

Ronja Järvelä

Talent Sourcer

ronja@notarec.fi

Puh. +358 44 493 4416

LinkedIn profiili

Olen rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon ammattilainen, joka on erityisen kiinnostunut rekrytointiprosessin, työnantajabrändin ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. Arvostan aitojen yhteyksien luontia ja pidän itsensä kehittämistä sekä toisilta oppimista erittäin tärkeänä – niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Vapaa-ajallani nautin monipuolisesti liikunnasta sekä sarjojen ja dokumenttien suurkuluttamisesta.

Ydinosaamiseni on ihmisten kohtaamisessa niin rekrytointiprosesseissa kuin sen ulkopuolella ja kehityslähtöisessä HR-ajattelussa. Omaan kokemusta yksityisen sektorin ketteristä rekrytoinneista ja julkisen sektorin suurtyönantajan henkilöstöhallinnossa työskentelemisestä.

Meri Merkkiniemi

HRD, Rekrytointi & Johdon suorahaku

meri@notarec.fi

Puh. +358 44 493 2704

LinkedIn profiili

Olen osaamisen ja organisaatioiden kehittämiseen suuntautunut KTM. Työkokemusta on kertynyt mm. erilaisista HR:ään ja tiimityöhön liittyvistä tehtävistä, koulutuksiin ja verkko-oppimiseen sekä ohjaamiseen liittyvistä tehtävistä, tietojärjestelmien käyttöönotoista ja kehittämisestä sekä prosessien kuvaamisesta ja kehittämisestä. Tavoitteenani on olla mukana rakentamassa modernia toimivaa työelämää ja auttaa työntekijöitä löytämään oman paikkansa ja vahvistamaan osaamistaan – ja toisaalta organisaatiota löytämään oikeita tekijöitä ja olemaan loistavia työnantajia. Kokemus eri toimialoilta ja monipuolisista tehtävistä sekä vahva asiakaspalveluosaaminen auttavat ymmärtämään asiakkaita, niin yksilöitä kuin yrityksiäkin, ja sitä kautta löytämään asiakkaille parhaita ratkaisuja.

Jaana Lokka-Palomäki

Advisor, HRD & Design Thinking

jaana@notarec.fi

Puh. +358 50 524 9627

LinkedIn profiili

Olen osaamisen ja esihenkilötyön kehittämisen, perehdytyksen, fasilitoinnin ja muotoiluajattelun ammattilainen yli kymmenen vuoden kokemuksellani, niin asiantuntijana kuin opettajana.

Fasilitointi, muotoiluajattelu ja valmennukset saavat minut syttymään. Haluankin mahdollistaa asiakkaille onnistumiset erityisesti näillä vahvuuksillani.

Heidi Mankinen

Advisor, HRM & HR Service Design

heidi@notarec.fi

Puh. +358 50 486 9822

LinkedIn profiili

Olen osaava henkilöstöhallinnon ammattilainen monipuolisella kokemuksella kansainvälisistä yrityksistä. Olen tuloksellisesti johtanut HR toimintoja useissa maissa. Minulla on monipuolista kokemusta koko työsuhteen elinkaaresta, esihenkilöiden kouluttamisesta, suoriutumisesta ja palkitsemisesta, sekä erikokoisista ja –tasoisista muutosprojekteista (kasvu- supistus- ja lopettamisvaiheista), sekä työkykyhallinnasta, työterveys- ja työhyvinvoinnista työpaikoilla. Minulla lähellä sydäntä ovat suorituksenhallintaan ja palkitsemiseen liittyvä työ, sekä prosessien ja ihmisten kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Sofia Järnström

Yrittäjä, Toimitusjohtaja

sofia@notarec.fi

Puh. +358 44 745 4492

LinkedIn profiili

Olen modernin rekrytoinnin asiantuntija, jonka salaisena aseena on lappilaisuus eli tekemisen meininki ja rohkeus kokeilla. Koulutukseltani olen kansainvälisen HR-johtamisen maisteri Manchesterin yliopistosta, IT-rekrytointikokemusta on yli 10 vuotta. Innostun rekrytointimuotoilusta, työnantajakokemuksen ja -kuvan kehittämisestä ja myös ajoittaisesta headhunttauksesta. Haluan kehittää yrityksiä olemaan parhaita versioita itsestään työnantajana ja näin ollen rakentamaan hyvää työelämää meille kaikille.

 

Kaisa Seppälä

Partner, Employer Branding, Rekrytointi- ja HR-palvelut

kaisa@notarec.fi

Puh. +358 50 433 5138

LinkedIn profiili

Olen modernin rekrytoinnin ja HR:n ammattilainen, jolle HR:n rooli on toimia liiketoiminnan strategisena kumppanina. Erityisosaamiseni HR:n puolella keskittyvät työnantajabrändin kehittämiseen, rekrytointiin, sekä yrityskulttuuriin ja sen johtamiseen. Tavoitteenani on toimia suunnannäyttäjänä huomisen työelämän ja rekrytoinnin rakentamisessa – avoimesti ja ihmisiin luottaen.
**äitiyslomalla**

Sinustako seuraava Notarec-konsultti tai valmentaja?

Notarec-konsultti

rekry@notarec.fi

Herättikö Notarec kiinnostuksesi? Haluaisitko päästä työskentelemään modernin HR:n ja rekrytoinnin parissa?  

Innostaako sinua ajatus työnantajakuvan kehittämisestä, rekrytointiprosessien parantamisesta tai henkilöstön osaamisen kasvattamisesta? Tulit oikeaan paikkaan!
Laita meille avoin hakemus, jos sinulta löytyy osaamista etenkin seuraavilta osa-alueilta: valmennus, employer branding, eri alojen toimialatuntemus rekrytoinnin parissa, HR lainsäädäntö ja sopimukset, sekä HRD ja HR admin kokemus. Käsittelemme meille tulevat hakemukset mahdollisimman nopeasti ja palaamme sinulle asiaan. 

Notarecin tarina


Notarecin tarina sai alkunsa perustajansa brexitistä vuonna 2018, mutta sen juuret ja perustekeminen ovat pidemmällä IT-sektorin suorahaussa. Yrittäjä Sofia Järnström on ammentanut oppeja rekrytointialalta ulkomailta lähes vuosikymmenen ajan. Hänellä on arvostetusta Manchesterin yliopistosta kansainvälisen HR-johtamisen maisterin paperit. IT-alan suorahakufirmoista Sofialla on lisäksi pitkä kokemus Brittein saarilta, missä hän työskenteli suomalaisten asiakkaiden kanssa koko tämän ajan. Notarec (lyhenne sanoista Not Another Recruiter) perustettiin joulukuussa 2018, kun Sofia teki paluumuuton Suomeen.

Notarec starttasi yhden naisen voimin IT-rekryjen parissa Oulussa. Kaupungissa on valtavasti IT-osaamista, innovatiivisia ihmisiä ja sisua. Alussa Notarecin päätavoite oli tuoda uudenlaista lähestymistä perinteiseen rekrytointiin: kombinaatio ulkomailta tuotuja parhaita käytänteitä sovellettuna peruslappilaisen käytännöllisyyden kautta suomalaiseen toimintatapaan. Sofia ei nähnyt rekrytointia pelkästään resursointina vaan ihmiseltä ihmiselle toimintana.

Yrittäjänä hän halusi osoittaa, että ulkoisen rekrytointipalvelun käyttäminen voi olla kaikille osapuolille äärimmäisen miellyttävä ja lisäarvoa tuova kokemus.

Jokainen asiakas on yksilöllinen ja Notarecin osaamista päästiin soveltamaan moniin eri osa-alueisiin aina henkilöstön kehityksestä työnantajamielikuvaprojekteihin. Visio laajemmasta palvelutarjonnasta kasvoi nopeasti ja 2020 valikoima kasvoi valmennuksiin ja HR-konsultointiin.

Meitä notarecilaisia yhdistää auttamisen halu ja intohimo omaan työhömme ihmisten parissa. Koemme, että tehtävämme on auttaa oikeat ihmiset oikeille paikoilleen työelämässä, ja näin ollen yrityksiä menestymään. Unelmatyössään olevat intohimoiset ihmiset tuovat parempia tuloksia ja sitä kautta auttavat koko maatamme kohti uusia menestystarinoita ja kasvua. Me haluamme olla mahdollistamassa tätä.