Uranvaihtajan työnhaun täytyy olla luovaa

Lukuaika alle 2 minuuttia

 

Uranvaihtaja on erilaisessa tilanteessa työtä hakiessa kuin jo alan työkokemusta hankkinut henkilö. Lähtötilanne on erilainen, koska uranvaihtaja ei ole välttämättä tehnyt pitkään tai ollenkaan haettavia työtehtäviä.

”Uran vaihtoa tavoittelevan täytyy tunnistaa itsessään ja tuoda esille ne taidot, jotka tukisivat uudessa työssä menestymistä.”

Uranvaihtajan uravalmennus sisältää myös paljon verkostotyöskentelyä – vanhat ammatilliset verkostot eivät yksistään ole avuksi uuden työn hakemisessa. Uravalmentajan kanssa mietitään, kenen kanssa kannattaa verkostoitua ja mitkä tapahtumat ovat hyödyksi, jotta väylän muodostuminen tavoiteyrityksiin onnistuu.

”Myös työnhaun dokumentit luodaan erilaisesta näkökulmasta. Sisällössä painotetaan ammatillista osaamista, saavutuksia ja myös vahvasti henkilöprofiilia sekä asennetta.”

Aiempaa työuraa ei avata tehtäväpainotteisesti työnhaun dokumenteissa, vaan enemmän osaamisen kannalta. Lisäksi mietitään myös muita taitoja, jotka mahdollistavat menestystä työnhaussa. Taidot voivat olla hankittuja myös harrastuksista tai vapaaehtoistoiminnasta. Työnhaussa auttaa sitkeys ja periksiantamattomuus, sillä uranvaihtajan työnhaun polku ei ole välttämättä suorin ja helpoin. Uravalmennuksessa nämä askeleet polulla konkretisoituvat.

Uramuutoksen takana on usein myös arvopohdintaa. Uravalmentajan kanssa voidaan käydä läpi hakijan arvoja. Henkilökohtaisten arvojen ymmärtäminen lisää kirkastusta omiin tavoitteisiin ja niihin reunaehtoihin, joita valmennettavalla on. Uravalmentajasi auttaa sinua ymmärtämään uutta ammattiminääsi paremmin ja tasoittaa tietä uramuutoksellesi.

Myös työnhakija ja henkilö, joka haluaa tehdä toimenkuvastaan mielenkiintoisemman hyötyvät uravalmennuksesta. Työnhakijan työnhakua on avattu kirjoituksessa ”Miten työnhakija voi hyötyä uravalmennuksesta?” ja toimnkuvan muuttamisen polkua on avattu julkaisussa ”Miten lisätä nykyisen työn mielekkyyttä?”

 

Kirjoittanut:

Vappu Kassinen
Valmennus & konsultointi

 LinkedIn profiili

 

Haluaisitko häikäistä työnantajat työnhaussa? Varaa maksuton keskustelu Vapun kanssa ja kysy lisää!

 

Vappu Kassinen Notarec

Ota yhteyttä Vappuun:

vappu@notarec.fi
Puh. +358 400 656 784

 

Muita blogiartikkeleita


0 Kohdetta