Miten lisätä nykyisen työn mielekkyyttä?

Lukuaika alle 2 minuuttia

 

Uravalmennukseen kannattaa hakeutua myös silloin, jos työstä on kadonnut ilo ja tarkoitus. Rutiinit puuduttavat eikä enää motivoidu työtehtävistä kuten ennen. Tässä tilanteessa olevan uravalmennus aloitetaan tutkimalla yhdessä valmennettavan päivittäistä työnkuvaa. Mitkä ovat ne onnistuneet ja hyvät kokemukset työssä? Olisiko mahdollista lisätä sitä tekemistä, joka synnyttää tyytyväisyyden tunteita?

Lisäksi tarkastellaan valmennettavan omia ajatuksia ja näkökulmia. Mitkä asiat ovat hänelle merkityksellisiä töissä ja miten hänen motivaationsa rakentuu? Onko rajoitteita merkityksellisien työtehtävien lisäämiselle nykyisessä työssä ja voiko niitä rajoituksia muuttaa? Jos huomataan, että työn muuttaminen ei ole mahdollista, voivat vaihtoehtoina olla toimenkuvan muutos yrityksen sisällä tai jopa uranvaihto.

”Valmennuksessa lähdetään myös rohkeasti kartoittamaan useampia polkuja työlle.”

Oli ne polut sitten joko toimenkuvan muutos, uravaihto tai jopa yrittäjyys. Uravalmennuksessa ei pohdita ainoastaan yhtä mahdollista reittiä, vaan etsitään monia mielekkäitä vaihtoehtoja. Mahdollisuuksia punnitaan yhdessä ja pyritään löytämään parhaimmat vaihtoehdot. Uravalmentaja auttaa jäsentämään ajatuksia ja kysymään nekin kysymykset, jotka eivät itselle tulisi edes mieleen. Uravalmentajasi auttaa sinua tunnistamaan merkityksellisiä ja omannäköisiä askelmerkkejä työurallasi, joita kohti on taas motivoivaa kulkea.

Uravalmennuksesta voi hyötyä myös uranvaihtaja, jolloin hänen työnhakunsa täytyy olla luovaa. Työnhakijan työnhaku perustuu taas muista erottautumiseen.

 

Kirjoittanut:

Vappu Kassinen
Valmennus & konsultointi

 LinkedIn profiili

 

Haluaisitko tehdä nykyisestä työstäsi mielekkäämmän? Varaa juttutuokio Vapun kanssa ja kysy lisää!

 

Vappu Kassinen Notarec

Ota yhteyttä Vappuun:

vappu@notarec.fi
Puh. +358 400 656 784

Muita blogiartikkeleita


0 Kohdetta