Notarec toi vauhtia Haltianin rekrytointiin: ”Löydämme niitäkin, jotka eivät ole avoimessa työnhaussa”

Notarec otti IoT-talo Haltianin HR-asiat kokonaisvaltaisesti haltuun. Pitkäjänteinen ja jatkuva yhteistyö mahdollistaa kehittävän ja tavoitteellisen tekemisen.

 

Yritystoiminta kasvaa kohisten ja uusia osaajia pitäisi saada, mutta heitä etsivät myös kaikki kilpailijat. Kenelläkään ei olisi aikaa keskittyä tekijöiden metsästämiseen, kun ydinliiketoiminnassakin riittää töitä.

Siksi oululainen IoT-talo Haltian kutsui Notarecin avuksi.

”Viime vuoden aikana liiketoiminta lähti kasvuun ja sitä myötä henkilöstö”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä. ”Nähtiin, että meillä on henkilöstöasioiden kehittämisen tarve.”

Suunnitelmissa oli rekrytointien lisäksi prosessien kehittämistä. Aiemmin rekrytointia olivat tehneet kokeneet tiimiesihenkilöt, ja Notarecin tehtäväksi tuli yhdenmukaistaa käytännöt.

Lisähaastetta kasvuyrityksen rekrytointiin toi se, että haettuja osaajia halusivat muutkin. Notarecin osakas, HR-konsultti Kaisa Seppälä sanoo, että teknisillä asiantuntijoilla niin ohjelmoinnissa kuin mekaniikka- ja elektroniikkasuunnittelussa työtilanne on erittäin hyvä, ja he saavat yhteydenottoja rekrytoijilta ilman aktiivista työnhakuakin.

”Haettujen tekijöiden profiilit ovat sellaisia, että avoimiin paikkoihin ei välttämättä tule hakemuksia”, Seppälä sanoo. ”Koska Notarec tekee paljon rekrytointia it-alalla ja jututamme tekijöitä päivittäin, löydämme niitäkin, jotka eivät ole avoimessa työnhaussa.”

Nyt Notarec on reilussa vuodessa auttanut Haltiania rekrytoimaan kolmisenkymmentä uutta osaajaa.

Työnantajakuva ja työtyytyväisyys yhdessä paremmiksi

Hyvin sujunutta yhteistyötä päätettiin jatkaa. Haltian ulkoisti HR-tekemisensä Notarecille siten, että Notarec tekee pitkäjänteistä ja suunnitelmallista rekrytointia ja henkilöstötyötä. Näin paitsi kehitetään Haltianin tunnettuutta ja houkuttelevuutta rekrykandidaattien silmissä myös luodaan yrityksestä entistä parempaa työpaikkaa nykyisille työntekijöille.

Rekrytoinnin ja prosessien parantamisen lisäksi Notarec on ollut tärkeä kumppani olemassa olevalle tiimille. Notarec oli yrityksen tukena esimerkiksi silloin, kun Haltian osti TietoEVRYltä Empathic Building -ratkaisun ja siihen liittyvän toiminnan. Työsuhdeasiat katsottiin yhdessä yhteneväisiksi ja työntekijöiden toiveita ja odotuksia kartoitettiin.

”Henkilöstö on kokenut, että heitä kuunnellaan, heihin panostetaan ja HR-asiat ovat tärkeitä Haltianille”, toimitusjohtaja Leipälä sanoo.

Notarecin Seppälä uskoo, että uskoisen konsultin näkemys on eduksi myös nykyisten työntekijöiden roolien kehittämisessä.

”Olemme tunnistaneet esimerkiksi tilanteita, joissa työntekijällä on osaamista ja paloa laajentaa rooliaan nykyisestä. Yrityksen sisällä tällainen voi jäädä huomaamatta, kun mennään niin vahvasti tekeminen edellä.”

Notarec on myös auttanut Haltiania tuomaan yrityksen arvot osaksi päivittäistä työtä ja johtamista sekä ollut mukana kehittämässä vuosibonusjärjestelmää.

Konsultin käyttö tuo joustoa

Seppälän mukaan ulkoisen konsultin käyttäminen tuo joustavuutta rekrytointiin ja HR:ään. Kun tarpeiden määrä ja laatu vaihtelee tilanteen mukaan, Notarec voi tarjota Haltianille eri konsulttiensa osaamista kulloiseenkin tarpeeseen sopivasti.

”HR-kenttä on niin laaja, että erityisesti pienten yritysten voi olla hankalaa löytää ihmistä, joka sekä hallitsisi kaikki osa-alueet että ehtisi kehittää HR:ää pitkällä tähtäimellä”, Seppälä sanoo. ”Ja vaikka yrityksellä olisikin oma HR-tiimi, tietyillä osa-alueilla voidaan tarjota apua aina tarpeen tullen.”

Seppälä muistuttaa, ettei koko HR:ää tarvitse ulkoistaa, vaan ostopalveluna voi hankkia vaikkapa tiettyjä projekteja tai yksittäisiä rekrytointeja. Näin oma porukka saa keskittyä ydinliiketoimintaan ja sen kehittämiseen.

Leipälä on samaa mieltä.

”Konsulttitalon käyttäminen tällaisissa asioissa on joustavampaa kuin oman henkilökunnan”, hän huomauttaa. ”Jos tarvitaan useammalta alueelta kompetenssia ja kokemusta, konsulttitalolta löytyy sitä nopeasti ja välittömästi.”

29.09.2021

 

Tutustu HR-palveluihimme

Tutustu rekrytointipalveluihimme