Uravalmennus kirkasti suuntaa ja avasi uuden työmahdollisuuden

Minna Pakoselle uravalmennukseen lähtö tuli vähän sattumankin kautta. ”Veera Notarecilta lähetti verkostoitumispyyntöä LinkedInissä samoihin aikoihin, kun itselläni oli ajatuksia oman uran mielekkyyteen liittyen. Viestittelinkin Veeralle, että olisiko Notarecilla jotain, joka voisi minua auttaa työnhaussa ja hän ehdotti Vapun uravalmennusta.” Minna kuvaa valmennuksen yllättävää lähtösysäystä. Parin viikon miettimisen jälkeen Minna päätti tarttua ehdotukseen.

”Vappu oli persoonana vakuuttava ja ennen kaikkea sympaattisen oloinen ihminen enkä epäillyt hetkeäkään, etteikö hän olisi sopiva ihminen auttamaan minua urapohdinnoissa”, toteaa Minna kysyttäessä, miksi hän vakuuttui Vapun osaamisesta heti alusta lähtien. Jo viitisen vuotta sitten työnhakukoulutuksessa Minna oli saanut ammattilaiselta vinkkejä CV:n päivitykseen. Nyt kuitenkin halusin selkeästi lähteä kirkastamaan oman uran suuntaa ja sitä mitä seuraavaksi haluaisin tehdä.

Toki työnhakudokumenttien päivittäminen oli myös tärkeä asia ja ne saatiin päivitettyä Vapun kanssa. Dokumentteja tärkeämpää oli kuitenkin oma sisäinen prosessi ja suunnan kirkastuminen.

Yllättävintä Minnalle valmennuksessa oli, miten Vappu jo alkumetreillä sai hyvin kiinni siitä mikä häntä kiinnostaa. ”Jo muutaman korttien kautta tehdyn pohdinnan jälkeen Vappu kysyi, että olenko kiinnostunut henkilöstöasioista?  Ja se vahvisti jo omaa ajatustani uran suunnasta. Vaikka olinkin jo aiemmin tehnyt  henkilöstöhallintoon liittyvä tehtäviä, valmennuksen myötä vakuutuin, että haluaisin niitä lisää työnkuvaani.” Minna kertoo.

Tärkeintä antia uravalmennuksesta Minnan tapauksessa olivat ensimmäisenä: Rohkeus ja omaan osaamiseen luottaminen. Vappu loi valmennuksessa alusta lähtien hyvän ilmapiirin ja siitä välittyi aito välittäminen. Tuli sellainen olo, että mietitään minun parasta tässä valmennuksessa ja sitä kautta sain lisää ammatillista rohkeutta ja itsevarmuutta. ”Toinen tärkeä anti oli tottakai työpaikka, joka vastasi omia toiveita. Vappu tiesi omien verkostojensa kautta, että eräs itselleni työhistoriasta tuttu henkilö etsi omaan yritykseensä minunlaistani osaajaa itseäni kiinnostaviin projektipäällikön tehtäviin. Erittäin mukava lisä työssä on, että siellä on myös niitä kaipaamiani henkilöstöpuolen tehtäviä enemmän tarjolla. Aloitinkin Suomen Vesitieto Oy:ssä projektipäällikön tehtävissä vastikään.”

Kysyttäessä kenelle Minna uravalmennusta oman kokemuksensa perusteella suosittelee hän vastaa suosittelevansa sitä kenelle tahansa, joka vähääkään miettii, että mitä haluaa tehdä seuraavina vuosina. ”Oman hyvän kokemukseni perusteella sanoisin, että niihin pohdintoihin kannattaa ehdottomasti ottaa ammattilainen avuksi.”