Uravalmennuksesta itsevarmuutta ja suuntaa työnhakuun

Anun tarina

Anu Virta haastattelukuva uravalmennus

Jäin pitkän työuran jälkeen työttömäksi 2014 ICT-alalta. Sen jälkeen olen ollut mukana monenlaisissa uraan ja työllistymiseen liittyvissä koulutuksissa ja ohjelmissa. Itseni kehittäminen ja eteenpäin meneminen ovat olleet luontaisia minulle. Nämä erilaiset työnhakuun liittyvät koulutukset antoivat minulle paljon osaamista siitä, miten töitä haetaan. Kuitenkin koin, että halusin jonkun auttamaan minua sanoittamaan osaamistani. Ei riittänyt, että joku kehotti sanoittamaan vahvuuteni ja osaamiseni, tarvitsin siihen henkilökohtaista sparrausta tuekseni. Koin myös, että pitkä työura oli jollain tavalla saanut minut jämähtämään enkä oikein tiennyt minkälaisia töitä tarkalleen haluaisin tehdä.

Olen seurannut Vappua pitkään LinkedInissä. Tykästyin paljon hänen julkaisujensa sisältöihin ja siihen mille hän ihmisenä vaikutti. Siksi halusinkin tarttua hänen uravalmennustarjoukseensa. Valmennuksen myötä huomasin, että Vappu tosiaan oli hyvin lämmin ihminen, jonka kanssa oli miellyttävä jutella. Häntä on varmasti kenen tahansa helppo lähestyä.

Tykkäsin myös järjestelmällisestä tavasta millä Vappu valmennuksen toteutti. Jokaiseen tapaamiseen tuli etukäteen joko valmistavat kysymykset tai referaatti edellisestä keskustelusta. Lyhyt aika yhdessä käytettiin siis tehokkaasti. Tapaamisten välissä kerkesin työstää ajatuksiani ja myös työnhakuun liittyviä dokumenttejani uuteen uskoon. Vapulla oli paljon vinkkejä ja ehdotuksia hakemukseen, CV:hen ja LinkedIn-profiiliin liittyen, jotka koin hyviksi. Hienoa oli myös huomata, että jaettuani yhdessä päivittämämme CV:ni LinkedInin verkostolle, se saikin kaikkinensa 4000 katselukertaa ja levisi paljon laajemmalle kuin aiemmat julkaisuni, koska se jaettiin myös Vapun ja Notarecin verkostoihin.

Aiemmat kurssit ovat auttaneet vastaamaan kysymykseen, että ”miten haen töitä”. Uravalmennus kirkasti sen, että ”mitä työtä haluan tehdä ja mitä osaan”.

Ei ole helppoa sanoittaa omia osaamistaan ja vahvuuksiaan itsekseen. Vappu sai uravalmennuksessa minusta kaivettua esiin sellaisia vahvuuksia ja osaamista, jota en itsekään tunnistanut liittyen minuun ihan kokonaisuudessaan. Vappu auttoi minua hahmottamaan hyvillä kysymyksillä, minkä tyyppisiin yrityksiin itse haluaisin työllistyä ja minkälaisiin tehtäviin haluaisin seuraavaksi hakeutua. Valmennus auttoi minua saamaan paremman käsityksen itsestäni. Osaamiseni ja tavoitteideni hahmotuttua, muun muassa kylmäpuheluiden soittaminen kiinnostaviin yrityksiin tuntuu luontevalta ajatukselta. Uravalmennus antoi siis itsevarmuutta ja suuntaa työnhakuun.

Valmennuksesta on hyötyä myös varsinaisen valmennusosion loputtua. Monenlaiset negatiiviset tunteet valtaavat mieltä ajoittain, kun työpaikka ei heti aukeakaan. Uravalmennuksesta jäänyt dokumentaatio omista vahvuuksista auttaa kuitenkin aina palaamaan yhteisiin sparraushetkiin ja antaa uutta tsemppiä. Muistuttaa minua siitä, missä olen hyvä ja mihin suuntaan olen menossa. Lisäksi koin, että keskustelu Vapun kanssa avasi myöhemmin valmennuksen jälkeen omaan uraan liittyviä pohdintoja ja ajatusten muhittua päässäni, ymmärrän koko ajan paremmin minkälaisiin työtehtäviin ja yrityksiin haluan hakeutua jatkossa töihin.

Suosittelisin uravalmennusta oikeastaan kenelle tahansa, jolla on haasteita hahmottaa omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan, iästä tai työuran pituudesta riippumatta. Uravalintaa pohtiva nuori voi saada siitä itselleen selkeyttä opiskelupaikkaa hakiessa. Uranvaihtaja tai moniosaaja saa näkemystä siihen, mistä omat vahvuudet löytyvät. Uravalmentajan kanssa sparrailu auttaa kirkastamaan, mihin suuntaan työelämässä haluaa seuraavaksi lähteä ja sen tuoma tuki auttaa pitkään valmennuksen jälkeenkin.

”Suosittelisin valmennusta oikeastaan kenelle tahansa, jolla on haasteita hahmottaa omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan, iästä tai työuran pituudesta riippumatta.”

– Anu Virta
24.04.2020
Oulu

 

Haluatko häikäistä työnantajat työnhaussa?
Varaa keskustelu Vapun kanssa ja kysy lisää!

 

Vappu Kassinen Notarec

Varaa vartin keskustelu

Tai ota suoraan yhteyttä:

+358 400 656 784
vappu@notarec.fi