Ulkoinen rekrytoija teki työnhausta helppoa ja mukavaa

Kristianin tarina

 

Tutustuin Notareciin Sinikan yhteydenoton kautta LinkedInissä. Hän otti minuun yhteyttä, kun olin vaihtamassa työpaikkaa ja olin alkanut päivittämään työnhakutietojani. Sinikan lähestymistapa oli todella miellyttävä ja yhteydenotto itsessään yllättävä, sillä olinhan vastikään alkanut pitkän työsuhteen jälkeen katselemaan uusia työmahdollisuuksia. Kun Sinikka otti minuun yhteyttä, sain hänestä välittömästi oikein miellyttävän ja aikaansaavan kuvan. Yhteistyömme sujui hyvin ja hän piti minut tilanteen tasalla koko prosessin ajan säännöllisten keskustelujemme avulla.

Rekrytointiprosessin aikana tulimme Sinikan kanssa tutuiksi ja sain hyviä neuvoja mm. CV:n ja LinkedInin sisältöön. Hän auttoi minua saamaan profiilini hyvään kuntoon ja samalla opin myös markkinoimaan omaa osaamistani paremmin, sekä myös sitä, miten pitää yhteyttä rekrytoivan yrityksen kanssa. Koko työnhakuprosessin ajan minulla oli todella mukava ja miellyttävä olo ja tunsin olevani varmoissa ja ammattitaitoisissa käsissä. Notarec yhdessä Sinikan osaamisen kanssa oli myös ensiarvoisen tärkeänä tukenani.

”Sinikalla oli aito halu auttaa juuri minua ja tunsin olevani hyvissä käsissä koko rekrytointiprosessin ajan.”

Saamani tieto tulevasta työstä madalsi myös kynnystäni mennä työhaastatteluun, joten minun ei tarvinnut turhaan jännittää. Yhteistyö ulkoisen rekrytoijan kanssa auttoi kasvattamaan rohkeutta tuoda omaa osaamistani esille, enkä varsinaisesti jännittänyt työnhaun prosessia. Jos olisin hakenut itsekseni töitä, olisi se ollut aivan erilaista. Sinikka hoiti koko työnhaun aikataulutuksen ja prosessin toteutuksen, sekä yhteydenpidon rekrytoivaan yritykseen.

Aikaisemmin minuun yhteyttä ottaneesta, erittäin huonoa englantia puhuvasta headhunterista (suorahakua tekevä henkilö) jäi jäljelle vain tyhjä tunne. Henkilö ei osannut kunnolla kertoa edes yhteydenoton tarkoitusta. Samaan aikaan minua lähestyttiin myös toisesta rekrytointiyrityksestä, mutta halusin jatkaa juuri Sinikan kanssa, joten jätin toisen prosessin kesken.

Kun vertaan Sinikkaa aikaisempaan ulkoiseen rekrytoijaan, minulle selkeni, että Sinikalla on oikeasti halu auttaa juuri minua. Hänen avullaan työnhaku oli helppoa, sain vahvistusta omalle osaamiselleni. Itseluottamukseni, rohkeuteni ja uskallukseni kasvoi aivan huikeasti ja lopulta nappasin itselleni mahtavan työpaikan! Olo on kuin nyrkkeilijällä, jolla on hyvä sparraaja. 

”Tämän kokemukseni jälkeen uskallan vilpittömästi suositella Notarecia työnhaun tueksi.”

Itse en varmaankaan olisi löytänyt sopivaa työpaikkaa ilman ulkoisen rekrytoijan apua ja asiantuntemusta. Tuskin olisin uskaltanut hakea työtä, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla, satojen kilometrien päässä kotoa, ilman, että työn vastaanottaminen olisi vaatinut muuttoa. Sinikka toi kuitenkin esille mahdollisuuden työn tekemisestä etänä, itse en tällaista osannut edes ajatella, enkä tiennyt sen olevan mahdollista.

Prosessin kuluessa kiinnostuin myös rekrytoinnista toimialana ja jäin jopa miettimään millaista olisi työskennellä Notarecilla ja millaista työtä rekrytointi ylipäätään on. Onneksi otin mukaani nipun käyntikortteja, joita olen voinut jaella tuttavilleni, niillekin, jotka eivät ole aktiivisesti juuri tällä hetkellä hakemassa uutta työtä. Olen myös otettu ja hyvillä mielin siitä, että onnistuneen ja mieleenpainuvan prosessin jälkeen minua muistettiin pipolla ja ystävänpäiväkortilla. Kiitos!

(Hakijakokemus rekrytointiprosessin aikana vaikuttaa vahvasti yrityksen työnantajakuvaan. Lue lisää aiheesta blogikirjoituksessa: tavoitteena hyvä hakijakokemus?)

 

– Kristian Vuorinen
15.05.2020
Oulu

Kaipaatko apua rekrytointiin? Varaa keskustelu Antin kanssa ja kysy lisää!

 

Varaa aika lyhyeen keskusteluun

Tai ota suoraan yhteyttä:

Antti Raappana

Myyntipäällikkö

antti.raappana@notarec.fi

Puh. +358 44 491 6545