RaaS-yhteistyö Devecton kasvua vauhdittamassa

Devecto sai merkittävää apua Notarecilta kasvun vauhdittamiseen. Oulussa uutena toimijana tunnettuutta ei vielä ollut ja työnantajakuvan luominen oli merkittävä tekijä menestyksekkäässä yhteistyössä.

Devecton Oulun vetäjä Jani Leskinen oli kuullut Notarecista jo ollessaan Nokialla Oulussa Site Managerina. ”Siirryttyäni Devectolle, tutkin nettiä ja lähestyin itse Sofiaa. Keskustelin myös Uroksen Santtu Harvion kanssa ja sen jälkeen viimeistään vakuutuin Notarecista yhteistyökumppanina,” Jani kertoo. Notarec tarjosi myös tiiviimpää kumppanuutta rekrytointiin RaaS-mallilla, joka erosi muiden toimijoiden malleista. Lisäksi kumppanivalinnassa oli tärkeää Notarecin toimialaymmärrys, verkostot ja vahva osaaminen IT-rekrytointien alueella. Devectolla oli sisäisesti pieniä epäilyksiä saataisiinko kumppanista toivottua apua rekrytointeihin. Jani sai kuitenkin muut johtoryhmäläiset vakuutettua yhteistyön aloitukseen Notarecin kanssa ja marraskuussa 2020 aloitettiin rekrytointiyhteistyö.

Devectolle tärkein syy yhteistyöhön oli tarve uusille tekijöille erityisesti Oulussa, jossa tunnettuutta ei vielä ole ja osaajapuolella uusien kokeneiden tekijöiden löytäminen on siksi haastavaa. Työantajakuvan luominen olikin yksi tärkeä osa yhteistyön tavoitteita, koska erottautuminen muista toimijoista on vaativaa tässä ylikuumentuneessa markkinatilanteessa. Kumppanin käyttö paransi lisäksi hakijakokemusta, joka osaltaan auttaa hyvän työnantajakuvan luomisessa. Puntarissa oli Janilla myös oman ajan käyttäminen ja tekemisen priorisointi. Tässäkin suhteessa palvelun käyttäminen vapautti Devecton omia resursseja myyntityöhön.

”Olin yllättynyt, että niinkin lyhyessä ajassa saatiin erittäin hyviä kandeja meille.  Ja samalla saatiin vietyä maaliin useita rekrytointeja. Lähdettiin Oulusta liikkeelle ja sitten siirryttiin myös Tampereelle. Notarec-konsulttimme Sinikka omaksui tarpeen dynaamisesti ja muuntui tilanteeseen. Lopputulos yllätti myös johtoryhmän.”

RaaS-mallissa tehdään hyvin tiivistä yhteistyötä ja molemminpuolisen vuorovaikutuksen kautta saimme speksattua toivotut tekijät hyvin. Sinikka myös halusi tietää Devectosta yrityksenä ja sitä kautta kertoa hakijoille enemmän yrityksestä ja ihmisistä. Tiiviin yhteistyön ja keskustelun hedelmä oli, että olisin voinut palkata kaikki Sinikan löytämät henkilöt. Osaavien tekijöiden löytymisen lisäksi saimme RaaS-mallin käytön myötä ryhtiä ja tehoa myös omaan sisäiseen rekrytointiprosessiimme.

”Kokonaisuudessaan olemme olleet RaaS-yhteistyöhön todella tyytyväisiä. Ja voin suositella sitä IT-alalla mille tahansa yritykselle”, Jani summaa. Yrityksenä Devectolla saatiin yhteistyöstä myös sisäisesti hyvää oppia ja jatkossa määritellään rekrytointitarpeet vielä paremmin.  Seuraaviin hakuihin on ajatuksena saada Sinikka mukaan sisäisiin keskusteluihin tiiviimmin ja sitä kautta syventämään kumppanuutta entisestään.