Coaching: johtajan ajatuksia valmennuksen hyödyistä

Asiakastarina

Onnistunut valmennus rakentuu vahvan luottamuksen varaan. Lue toimitusjohtajana työskentelevän Susannan kokemuksia omasta valmennuspolustaan Notarecin Vappu Kassisen kanssa.


Tiedätkö tunteen, kun hoidettavia asioita on yhtä aikaa kasapäin niin töissä, kotona, harrastuksissa kuin ystäväpiirissä? Focus ja keskittyminen herpaantuu, ja tuntuu, että mistään ei tule valmista. Tämän lisäksi johtajat kuuntelevat huolet ja murheet, tekevät tiukkoja linjauksia liiketoiminnan vahvistamiseksi ja samalla huolehtivat, että kotiasiat pyörivät oikeaan suuntaan. Omien ajatusten pitäisi olla kirkkaana jokaisena viikonpäivänä. Herääkin kysymys, miten johtaja jaksaa ja kenen kanssa hän voi avoimesti vaihtaa ajatuksia, pallotella vaihtoehtoja ja ponnistaa erilaisia näkökulmia?

 

Susanna Männikkö, kuten moni muukin johtaja on tilanteessa, jossa oma työ on ollut vaativaa ja arjen tekeminen rakentuu niin liiketoiminnan kehittämisen, asiakastyön kuin esihenkilötyön äärelle unohtamatta omaa aktiivista perhe-elämää. Pari vuotta sitten Susanna koki tarpeen pysähtyä miettimään, miten on tarpeen kehittyä ja vahvistua, jotta pystyy antamaan itsestään niin muille kuin itselleenkin. Susannan ja Notarecin Vapun tiet kohtasivat juuri oikealla hetkellä ja yhteistyö lähti vauhdilla käyntiin. ”Oli hienoa pysähtyä ammattilaisen kanssa keskustelemaan oman osaamisen ja vahvuuksien hyödyntämisestä laajemmin ja toisaalta samalla myös porautua syvällisemmin haasteellisempien työasioiden käsittelyyn. Vappu kuunteli, haastoi, kannusti ja haki uusia näkökulmia asioiden laaja-alaisempaan käsittelyyn. Samalla omat tavoitteet ja ajatukset selkeytyvät hyvin”, Susanna kertoo.

 

Onnistunut valmennus rakentuu vahvan luottamuksen varaan. Susanna kokeekin, että vaikka päivittäin ympärillä ovat ammattitaitoiset kollegat ja huiput tiimit, ei kollegan kuormittaminen kaikissa asioissa ole hyödyllistä. Valmennuksessa focus on sovituissa teemoissa ilman, että tarvitsee ideoita pallotellessa miettiä muiden mielipiteitä tai rajoituksia. Tämä mahdollistaa luovienkin ratkaisuiden löytämisen turvallisessa ympäristössä jatkopohdintoja varten. Valmentaminen ei ole vain hankalien asioiden käsittelemistä. Myös onnistumiset on hyvä pureksia ja ottaa niistä opiksi. Susanna kertoo, että valmentajan luo on halunnut tulla niin onnistumisten äärellä kuin haasteen hetkillä. ”Monesti kerron Vapulle, että odotan meidän yhteisiä keskusteluitamme, vaikka mielenpäällä ei olisikaan mitään ihmeellistä.” Valmennuksen tarve ja kohde muuntautuu tekemisen mukaan ja Vappu on valmentajana tukenut, sparrannut ja haastanut ajattelussa ja näkökulmissa.

 

Susanna kokee myös, että oma työ esihenkilönä on itsenäistä ja välillä myös yksinäistä. Valmentajan kanssa on saanut avata myös näitä kokemuksia. ”Olemme yhdessä asettaneet mielenkiintoisia niin lyhyen kuin pidemmänkin aikavälin tavoitteita ja ilokseni olen saanut huomata, että hyvin monet asiat ovat tapahtuneet ja palaset loksahtelevat.” Mikä voima on sillä, että puhuu asioista ääneen. ”Haluan saada asioita aikaan ja Vappu on auttanut hoksaamaan, että kuinka paljon minä itse asiassa teen ja vaikutan monella tapaa tekemiseni kautta.” Valmennukset ovat aitoja kohtaamisia, joissa välillä kuuluu kunnon nauru ja välillä hiljennytään pohtimaan syvällisiäkin asioita.

 

”Kun olen nostanut esille valmentajan tuomaa hyötyä, mielenkiinto valmennuksen sisällöstä nousee heti esille. Olen huomannut, että aika moni verkostostani hyödyntää tälläkin hetkellä coachia, valmentajaa ja sparraajaa. Säännöllisemmin tai tarpeen mukaan. Näinhän sen pitää ollakin. Vaikka johtaja onkin monessa asiassa yksin, yksin ei tarvitse aina pureksia ja ventiloida. Valmentajan kanssa johtajasta tulee vahvempi. Johtajan lisäksi valmennuksen tuloksista hyötyvät oma tiimi, kotiväki ja ystävät ympärillä.”

 


Haluaisitko sinäkin ottaa ohjat omasta kehittymisestäsi ja aloittaa valmennus?

Houston, we have a pro otapa yhteys Vappuun ja jutellaan lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö