Vappu Kassinen

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja valmentaja


Olen ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja valmentaja (Oulun Yliopisto 2016) ja toteutin oman muutokseni työurallani päästäkseni keskittymään siihen, mikä minua eniten innostaa ja kiinnostaa eli ihmiset ja työyhteisöt. Ratkaisukeskeisyys toiminnan pohjana ja viitekehyksenä on kantava voima valmennustyössäni. Asiakaslähtöisyys, tulevaisuuden tutkiminen, voimavarakeskeisyys, kannustus ja yhteistyö istuvat hyvin arvoihin valmentajana.

Valmennuksissa olen keskittynyt työnohjauksen lisäksi työyhteisövalmennuksiin, uravalmennuksiin ja esihenkilövalmennuksiin. Asiakkaina minulla on erikokoisia yrityksiä kasvavista yrityksistä suurempiin toimijoihin ja hyvin erilaisilta toimialoilta. Aiempi taustani ja ymmärrykseni tuotekehityksestä ja valmistavasta teollisuudesta auttaa minua edelleen asettumaan helposti asiakkaan ympäristöön.

Valmennuksissa erikoisosaamistani ovat vuorovaikutusosaaminen, yksilöiden ja tiimien välisen ymmärryksen ja yhteistyön lisääminen, osaamisten ja vahvuuksien tunnistaminen. Olen myös kokenut syvähaastattelujen tekijä. Näillä syvähaastatteluilla voidaan kartoittaa kyselyitä laajemmin työntekijäkokemusta. Osallistujat ovat kokeneet nämä kohtaamiset tärkeinä mahdollisuuksina keskustella kokemastaan ja monelle tämä on myös ensimmäinen kosketus valmennukseen työvälineenä.

Olen saanut hyvää palautetta kyvystäni saada valmennuksiin luottamuksen ja avoimuuden tila, jossa on mahdollista kohdata toinen arvostavasti ja kuunnellen. Valmennukseni on koettu voimaannuttaviksi mahdollisuuksiksi tutkia hyvin erilaisia teemoja kehittämisestä haastaviin tilanteisiin.

Haaveilin nykytyöstäni ennen sen toteutumista ja olen hyvin onnellinen, että saan olla osa Notarecin porukkaa. Työssäni saan auttaa ja oivalluttaa yksilöitä ja työyhteisöjä kysymysten, keskusteluiden ja fasilitointien kautta.

Olisi mahtavaa tutustua sinuun ja kuulla lisää, miten voisin olla avuksi työyhteisöllenne!

Ota yhteyttä Vappuun!